Új és használt kávégépek, kávéfőzők garanciával

Kávéültetvényt a konyhaablakba!

Kávéültetvényt a konyhaablakba!

Korábban már írtam a kávécserjéről, hogy szép és könnyen ápolható szobanövény, ami megéri a kísérletezést. Gondoltam ideje megmutatnom, hogy áll az én háztáji kávéültetvény projektem. A szüret még nagyon messze van ugyan, de ahogy a képen is látszik, már nagyon szépen hajt a kis növénykém és a levelek erezete is gyönyörűen látszik – pláne, ahogy átsüt rajtuk a nap!

post_135175_20130705111633Ha megfelelően gondozzuk, akár két méter magasra is megnőhet a kávécserje. (Az enyémet addig még nagyon sokszor át kellene ültetni, meg nem is tudom, hova tenném, ha ilyen nagy lenne:) A félárnyékos helyet kedveli, ha melege van, akkor a levelek széle megbarnul, idővel pedig elszáradnak. Ha levelek nagyon kivilágosodnak, akkor a virágföld nem tartalmaz annyi tápanyagot, amennyire a cserjének szüksége lenne.

post_135175_20130705111655Ha kávécserjét vásárolunk, akkor több tő lesz egymás mellett a cserépben. Így érzi jól magát, a kávéültetvényeken is sűrű sorokban nő, nem szabad külön ültetni, mert elpusztul. Ha már elég nagy, akkor könnyedén szaporíthatjuk, ha a levágott hajtásokat elültetjük. Az otthoni növény magja viszont valószínűleg nem fog kihajtani.

Forrás: http://kaveklub.postr.hu/kaveultetvenyt-a-konyhaablakba

Hozzászólás kikapcsolva.

Jura kávégépek a Facebookon!