Új és használt kávégépek, kávéfőzők garanciával

Az instant kávé

Az instant kávé

instant-kaveAz instant kávé sokkal jobb, mint a híre: kellemes ízű, gyorsan elkészíthető, koffeintartalom tekintetében pedig semmiben sem különbözik hagyományos társaitól. Erénye azonban van bőven: villámgyorsan elkészíthető és mindig kéznél van, ami nem utolsó szempont nyaraláskor vagy egyéb, nem otthoni körülmények között. Mióta iszunk instant kávét? A múlt század 50-es éveiben dobták tömegesen piacra világszerte, jóllehet története egészen a század legelejére nyúlik vissza, amikor egy japán származású amerikai vegyész, dr. Sartori Kato feltalálta a teapor készítési módját. Hamarosan, 1901-ben, a buffalói és New York-i pánamerikai kiállításon bemutatták az instant kávét is, amely szintén az ő találmánya. érdekes módon, tőle függetlenül egy Guatemala Cityben lakó angol, G. Washington is felfedezte, hogy a kávéedénye falán lerakódott „természetes módon” képződött kávéporból remek kávét lehet főzni.

A kávépor kétféle módon készülhet: permetezéses vagy fagyasztásos módszerrel, de mindkettőnek a lényege, hogy az őrölt pörkölt kávét egy nagy „kávéfőzőben” megfőzik. A képződő folyadékot apró cseppekké porlasztják és forró levegőn vezetik át. A víz teljesen elpárolog, és megmarad a szemcsés kávépor. A fagyasztásos eljárás hasonló: a folyadékot megfagyasztják és vákuumszivattyúval eltávolítják az összes nedvességet. A jelenlegi, modern eljárásoknak köszönhetően az instant kávék íze egyre jobb, mert olyan módszereket alkalmaznak, amelyekkel az illóolajakat és az aromákat visszajuttatják a szemcsékbe.
Bár az igazi kávéínyencek kizárólag a frissen elkészített, őrölt-pörkölt kávéra esküsznek, az instant kávénak is megvannak a kedvelői. Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Oroszországban például az elfogyasztott kávék 90 százaléka instant kávéból készül. élénkítő hatása nem különbözik a főzött kávétól, sőt, sokak szerint még gyomorkímélőbb is.

Forrás: http://www.kave.specia.hu/2007/10/03/az-instant-kave/

Hozzászólás kikapcsolva.

Jura kávégépek a Facebookon!