Új és használt kávégépek, kávéfőzők garanciával

Használt kávégépek, kávéfőzők

Használt kávégépek, kávéfőzők

A kávéfogyasztás szokása a 17. század körül tört be Európába. A világ legszélesebb körben fogyasztott élvezeti cikkeként tartják számon a kávét. Európában főként Olaszország területén emelkedett ki a kávéfogyasztás kultúrája. Ez a folyamat ihlette Luigi Bezzerát arra, hogy a 20. század első éveiben megalkossa az első gőznyomásos kávégép terveit. Az első kávégépek indították be a pezsgő kávéházi életet.

Konyhák, irodák és vendéglátó egységek nélkülözhetetlen berendezései az automata kávégépek. Segítségükkel gombnyomásra készíthetünk több adag kávét különféle technológiák segítségével. Ne keverjük össze az automata kávéfőzőket a kávéautomatákkal, amik pénzbedobást követően instant kávét készítenek. Tehát a továbbiakban a kávéfőző gépekről lesz szó.

Az automata kávégépek komplex szerkezetek, hiszen a kávé őrlését is elvégzik, amit az adagonkénti lefőzés követ. A gépek automatikusan elkészítik a kávét, a habot, és hozzáadják a tejet is; így a gép használójának nincs is más feladata, mint alátenni egy csészét és megnyomni a megfelelő gombot.

Mint ahogyan minden berendezés, az automata kávégépek is megkívánják az időszakos karbantartást. A szakértők szerint 2000 adag kávé lefőzése után célszerű a gépeket szervizelni. A kávégépek meghibásodásának legfőbb okozója a kemény víz, hiszen a hő hatására felszabaduló kalcium karbonát bevonja a kávégép belső rendszerének felületét, azaz vízkő képződik, ami károsodásokat okoz a rendszerben. Továbbá a vastag vízkőréteg rossz hővezető, így több áramot is használ fel a berendezés. Vízlágyító töltetek rendszeres használatával megelőzhető ez a probléma.

A kávégép szervizek eseti javítást, illetve rendszeres karbantartást is vállalnak. A kávégépek javítását az erre hivatott szakértők végzik: kicseréli az elhasználódott tömítéseket és a meghibásodott alkatrészeket. A szervizek általában garanciát is vállalnak a felújított, már használt kávégépek meghibásodásának esetére. Főként a vendéglátó egységeket illetően a legtöbb cég cseregépet is biztosít a javítás időtartama alatt.

Fontos megemlítenünk, hogy a modern kávégépek zöme már nem mechanikus módon működik, hanem javarészt elektronikusak, ami azt jelenti, hogy ezeknek a gépeknek a beállítása is szakértelmet kíván, valamint a hatékony és hosszú távú működés érdekében rendszeres szervizelésre is szükség van.

Forrás: http://xn--kv-mia7a.eu/hasznalt-kavegepek/

Hozzászólás kikapcsolva.

Jura kávégépek a Facebookon!