Új és használt kávégépek, kávéfőzők garanciával

Tudja, hogyan készül a világ legdrágább kávéja?

Tudja, hogyan készül a világ legdrágább kávéja?

kopi_luwak_eredeti-allapotbanCsészéje 16 ezer forint, különleges zamatát pedig elképesztő “utazásának” köszönheti. Tudja, miért a Kopi Luwak a világ legdrágább kávéja?
Sokaknak nemcsak azért mehet el a kedve a világ legdrágább kávéjának megkóstolásától, mert egyetlen csészéje 16 ezer forintba kerül, hanem amiatt is, hogy a kávészemek, amelyekből a Kopi Luwak készül, egy, a cibetmacskafélék családjába tartozó állat, a közönséges (maláj) pálmasodró végbeléből kerülnek elő.

A Kopi Luwakot most egy jótékonysági akció keretében az egyik londoni üzletházban, a Sloan Square-en álló Peter Jonesban kóstolhatják meg az érdeklődők, akik pedig otthon készítenének maguknak a különleges italból, kávébabot is vásárolhatnak – 32 ezer forintnak megfelelő összegért 100 grammnyit.

A kávéfajta azért különösen drága, mert nagyon keveset “szüretelnek” belőle. A szemeket az Indonéziában honos közönséges pálmasodró székletéből vonják ki. Az állatok nyersen fogyasztják el a kávébabot, amikor az még vörös színű. Csak a termés puha héját emésztik meg, a többi áthalad a bélrendszerükön, majd távozik a szervezetükből.
A kávészemeket, amelyekre meglehetősen nehéz rábukkanni, a kávéültetvények dolgozói kézzel válogatják ki az ürülékből. A Kopi Luwak különleges zamatát sokak szerint részben a pálmasodró gyomornedvének köszönheti.

A Peter Jonesban vásárolt minden csésze Kopi Luwak kávé árát jótékonysági célra fordítják.

luwak_kave_diszdobozban

Forrás: http://www.kave.specia.hu/2009/02/20/tudja-hogyan-keszul-a-vilag-legdragabb-kaveja/

Hozzászólás kikapcsolva.

Jura kávégépek a Facebookon!