Új és használt kávégépek, kávéfőzők garanciával

Kávéval és teával a betegségek ellen

Kávéval és teával a betegségek ellen

egeszseges_kaveA felmérést a japán Egészségügyi Minisztérium is támogatta. A vizsgálat eredményei szerint azok a nők, akik naponta több mint három csésze kávét fogyasztanak el, esetükben 56 százalékkal kisebb valószínűséggel alakul ki a vastagbélrák, mint azoknál, akik egyáltalán nem fogyasztanak kávét.

A kávé elfogyasztását követően a szervezet epesavat választ ki, amely alacsony szinten tartja a koleszterinszintet. A kutatók úgy vélik, hogy ez a folyamat képes megelőzni a vastagbélrák kialakulását. Sajnos ezt a hatást nem tudták kimutatni a férfiaknál. A statisztikai adatok szerint a férfiak általában több alkoholt fogyasztanak, és többet is dohányoznak, és valószínűleg ezek az egészségkárosító szokások legyengítik, vagy ténylegesen megszüntetik a kávé jótékony hatását.

A japán kutatók 96 ezer ember egészségére vonatkozó adatait gyűjtötték össze. A résztvevőknek az életkora 40 és 69 év között volt. A vizsgálatot 1990 és 2002 között végezték el, és a közel százezer ember közül a vizsgálatok tizenkét éve alatt 726 férfinél, és 437 nőnél alakult ki vastagbélrák. Természetesen más kockázati tényezők is vannak, amelyek növelik a betegség kialakulásának az esélyét, ilyen például az életkor, a rendszeresen végzett testmozgás, valamint az elfogyasztott zöldségek mennyisége, illetőleg mindezek hiánya.

A kávé mellett a fekete tea is hatásos a daganatos betegségek megelőzésében. Rákmegelőző állapotokban a fekete tea fogyasztása 59 ilyen betegben gátolta a rákba való átmenet folyamatát. Egerekben és patkányokban végzett vizsgálatok szerint fekete teával ki lehetett védeni vagy hátráltatni a tüdőrák kialakulását, nikotinhatással szemben is. A teák antioxidáns hatásukkal csökkentik az ún. oxidatív stresszt, mely különösen dohányzókban fordul elő.

Az Egyesült államokban végzett vizsgálatok szerint a fekete és a zöld tea patkány kísérletben gátolta a nagyon korai precancerusos rák megelőző állapotnak előrehaladását.

A teában levő antioxidánsok neutralizálják a szabad gyököket, amelyek a test sejtjeit károsítják és betegséghez vezetnek. Két nagy nemzetközi tudományos szimpózium is foglalkozott a tea hatásaival, melyen két tanulmányt is bemutattak, mely szerint a rákmegelőző hatása a teában levő antioxidánsoknak szignifikánsan hatásosabb, mint ami a gyümölcsökben és zöldségekben kimutatható, egy pohár teában lévő jelentősen felülmúlhatja egy alma hasonló hatását. Elmondható, hogy általában a tea fogyasztása, ezen belül a fekete tea fogyasztása az orvosi irodalomban fellelhető vizsgálatok szerint is elősegítheti a szív- és érrendszeri és a daganatos betegségek megelőzését, de emellett kedvező hatásuk lehet a magas vérnyomás, gyulladásos izületi betegségek, fogászati betegségek megelőzésében is. Miután kedvezőtlen mellékhatás nem várható, csak a koffein tartalmat kell bizonyos fokig figyelembe venni, így napi 2-4 fekete, vagy zöld tea fogyasztása széles körben ajánlható.

Forrás: http://www.kave.specia.hu/2008/06/26/kaveval-es-teaval-a-betegsegek-ellen/

Hozzászólás kikapcsolva.

Jura kávégépek a Facebookon!