Új és használt kávégépek, kávéfőzők garanciával

Kávégépbörze: jöjjön a feketeleves!

Kávégépbörze: jöjjön a feketeleves!

Ébredés utáni rituálé vagy társasági esemény, pár perc lopott nyugalom, esetleg ínyenc gasztroélmény, a kávé elfogyasztásának ezernyi különböző módja van. Ám hiába minden szertartásosság, ha a főzet nem ízlésünk szerint való; igazán jó kávét pedig csak körültekintően kiválasztott kávégéppel készíthetünk.

Ahány ház, annyi szokás – mondhatnánk, ám ez nem csak a ceremónia jellegére, hanem magára az ital elkészítésére is igaz. Ha a frissítő fekete élvezetének otthonunkban is hódolni szeretnénk, döntési helyzetbe kényszerülünk; választani kell, mégpedig egyet, az áruházak polcain sorokba rendezett, számtalan különböző karakterű főzet elkészítésére alkalmas kávégépekből. A döntés előtt érdemes áttekinteni, melyik típusnak milyen előnyei vannak, melyik gép illeszkedik majd leginkább egyéni rituálénkhoz, szokásainkhoz, és nem utolsó sorban pénztárcánkhoz.

Gyors kortyok a filteres kávéfőzővel

Azok, akiknek életstílusához leginkább a gyors és egyszerű kávéfőzés illeszkedik, gyakran legyintenek az egész fenti problematikára, és nagyszüleik kotyogósával intézik el a kérdést. Ez a megoldás sem ördögtől való, a régi, békebeli eszközökkel is elérhetjük a kívánt célt, ám a sokszor olvadt gumi és bakelitszagú kotyogós helyett, napjainkban kínálkozik modernebb megoldás is a praktikusság híveinek.
A filteres kávéfőzők például ezt a felhasználói kört célozták meg. Ennél a kategóriánál a profi kávészakértők egy fontos szempontot ajánlanak a vásárlók figyelmébe: mindig a főzőgép típusához illeszkedő, legjobb esetben ugyanattól a gyártótól származó filtereket kell használnunk, és lehetőség szerint a kávét is ettől a márkától érdemes beszerezni, hiszen csak így kaphatunk igazán jó eredményt. Ebben a kategóriában népszerű terméknek számít például a 9-10 000 forint között megvásárolható Russel Hobbs 18536-56. A készülék nem rendelkezik semmilyen „felesleges sallanggal”, de az elvárható minőséget kiválóan hozza.

Megszokott élvezet: a podos és a kapszulás kávégépek

A kávégép-tipológiánk második csoportjába tartozó darabok sem azért kerültek külön cím alá, mert a főzési folyamat lassabb vagy körülményesebb lenne, mint az előző esetekben. Épp ellenkezőleg: a pod- – avagy kávépárnával működő – és a kapszulás gépek is aránylag gyorsan és egyszerűen használhatók, ám a lefőzött kávé minőségét tekintve inkább a nyugodtabb, ízlelgető fogyasztás kapcsolódik hozzájuk, és az áruk is egy kategóriával magasabb. A podos gépek a kávépárnák segítségével kiküszöbölik a főzés során, más típusoknál jelentkező esetlegességet; itt a párnákba mindig azonos karakterű, finomságú és tömöttségű őrölt kávét csomagolnak. A főzet így mindig a megszokott, jól ismert ízvilágot hordozza, nincsenek kilengések, a fogyasztó azt kapja, amire számít. A podos gépek közül ajánljuk a Philips HD 7810-es típust, ami 17 000 forintos áron kapható. A kapszulás főzőgépek is a párnásokhoz hasonló előnyökkel rendelkeznek: általában igen jó minőségű kávét készítenek, de a többi típushoz képest magasabb áron. Házi használatra a 23-25 000 forint között megvásárolható Krups KP1006 mindenképpen jó választás.

Eszpresszógépektől a csillagos égig

Mindegyik eddig említett főzőgépcsalád tartalmaz „prémium jellegű” darabokat, ám a kategóriákon belüli szórás az eszpresszó gépeknél a legnagyobb. Ebben a csoportban találhatunk pár ezer és akár százezer forintos termékeket is; az alapgép egyszerűen lefőzi a presszókávét, a drágábbak azonban egyre több plusz funkciót is kínálnak: beépített kávédaráló, tejhabosító, csészemelegítő és számos más extra program is tartozik a géphez.

Leave a Reply

 

Jura kávégépek a Facebookon!